FORÆLDRE FORTÆLLER

 

stimulastik4

Et lille indslag fra 2 glade brugere, mor og datter, vedr. stimulastik 0-12 mdr.
Min datter Sofie var ca. 8 mdr. da vi startede til stimulastik hos Solvej første gang i maj mdr. og igen i august, hvor Sofie så næsten var 11 måneder. Sofie er født 8 uger for tidligt – så det var en udfordring at komme hjemmefra og afsted til stimulastik – som jeg iøvrigt aldrig havde hørt noget om før ! Men det skulle heldigvis vise sig at blive en meget positiv oplevelse. Vi starter med en hyggelig opvarmning i ca. 15 min, hvor børnene bliver “rørt” igennem til noget rigtig hyggelig børnemusik. Derefter er der tid til at lege med forskellige redskaber, og Sofie var ikke så begejstret for alle redskaberne de første gange, men det kom stille og roligt, og efter vi havde været der 2-3 gange, var hun allerede mere tryg. Efter 5 gange kunne og ville hun det hele, og vi var meget kede af at skulle stoppe, så derfor meldte jeg os på igen i august. Og det var en helt anden Sofie, der dér startede. Nu var hun på “hjemmebane”, og så kunne det ikke blive “vildt” nok. Hun var da næsten også 11 måneder, og der var enkelte ting hun ikke gad i opvarmningen, men så kiggede hun bare på de andre, og greb fat i noget legetøj, indtil det var tid til redskaberne.

stimulastik1

Jeg er super glad for, at vi valgte at gå til stimulastik hos Solvej. Jeg tror, det har gjort Sofie stærkere og mere modig på livet, da for tidligt fødte ofte har svært ved at være i rum med mange, og hvor der er støj og uro omkring dem – men det har jeg ikke oplevet efterfølgende med Sofie. Hun er en stærk og glad lille én, der heldigvis ikke har mén efter at være født for tidligt. Og jeg tror at stimulastik har været en god hjælp på hendes vej. Stor tak til Solvej, der altid har været sød og hjælpsom. Jeg kan varmt anbefale stimulastik til andre 🙂

Mange hilsner
Sofie og Mie Pedersen 🙂

stimulastik2

Kære Solvej
Jeg vil bare sige tak for et inspirerende og udbytterigt Stimulastik kursus! For os har deltagelsen gjort en stor forskel, og jeg fik lyst til lige at dele den gode oplevelse med dig! Cornelius har, lige fra han var spæd, aldrig været særligt glad for at ligge på maven og dette kombineret med at han er en stor baby, har nok været årsagen til, at han aldrig har haft lyst til at kaste sig ud i kravleriet.

Jeg havde efterhånden nødtvungent accepteret, at han nok blev en af de babyer, der sprang kravlefasen over. Nødtvungent fordi jeg havde hørt om en del undersøgelser, der fastslog, at kravlefasen er ret vigtig for en lang række senere udviklingstrin. Ved et tilfælde fandt jeg din hjemmeside og fik lyst til at se, hvad sådan noget stimulastik gik ud på, og om det overhovedet var noget for en 10½ måneder gammel dreng. Til den første time viste du mig en øvelse (frøen), som jeg skulle træne med Cornelius. Til min STORE overraskelse begyndte han allerede da du demonstrerede øvelsen at møffe sig fremad på en for mig helt ny måde. Og på de fem-seks uger der er gået siden vores første stimulastik-time, har Cornelius nu udviklet sig til at være et endnu gladere barn, der pludselig har fået foræret en helt ny dimension. Han kravler ikke i sådan klassisk forstand, men han trækker sig frem vha armene og er efterhånden også begyndt at løfte numsen mere og mere. Kommer sågår af og til op på hænder og knæ, så måske han fanger den en dag…

Han møffer nu glad og gerne og længe (af og til 😮 ) rundt på maven og piller i alting og følger efter mor og far rundt i lejligheden. Det er superdejligt at se, også selvom det betyder, at intet længere er helligt – vi skal i gang med børnesikringen her i den nærmeste fremtid 😮 )

Mange hilsener,
Ky

stimulastik3

Hej Solvej

Hermed sender jeg dig et par billeder, du er velkommen til at lægge dem på nettet el. hvor du nu kunne finde på og bruge dem, har også lidt fra babymassagen hvis du ville have det?

Vi siger i hvert fald tusind tak for nogle rigtige hyggelige og lærerige timer hos dig de sidste uge. Mads har nydt det og vi vil fortsætte med det herhjemme.

Jeg vil kun varmt anbefale det til dem jeg kender, synes det er et helt fantastisk tilbud og ikke mindst hyggeligt og være sammen med sit barn på.

Jeg glæder mig til og kunne starte til stimulastik når han nærmer sig 1 års alderen, håber så bare det vil passe ind i mine arbejdstider…

Mange hilsner fra
Mads og Heidi

 

Jeg er glad for jeg valgte og gå til stimulastik med Luna igen.

1.gang var, da Luna var 3 mdr., hun skulle lige se tingene an, sådan er Luna, men der gik ikke længe før hun var glad for det.

2.gang var Luna 6 mdr., og hun er stadig meget glad for det, faktisk mere, da hun nu er mere aktiv og forstår tingene bedre.

Men ville ikke have undværet 1.gang for det har hjulpet hende motorisk til og komme dertil hvor hun er idag, og hun hygger sig med de andre børn.”

🙂 Luna og Lene 🙂

 

Til stimulastik med en for tidligt født

Som mor til en for tidligt født, kan det have sine udfordringer at stimulere sit barn, uden at overstimulere det, og derfor var det med bange anelser da jeg tilmeldte Frederik født ti uger for tidligt til stimulastik, men omvendt kunne jeg også mærke på min dreng, at jeg måske havde pakket ham lidt for meget ind i vat, og han efterhånden manglede lidt udfordringer.

Da Frederik var 4 måneder gammel (reguleret alder 1½ måned) startede vi til stimulastik, jeg havde forinden sikret mig, at der var plads til, at vi kunne trække os tilbage, såfremt jeg kunne se på Frederik, at han blev overstimuleret, hvilket der blev taget hensyn til.

Den første gang var vi nærmest fluer på væggen, og betragtede primært omgivelserne, og de nye indtryk, og deltog kun ganske lidt, men Frederik tog det pænt, og jeg tørrede sveden af panden, da der ikke kom nogen efterreaktion.

Den efterfølgende gang deltog vi mere i aktiviteterne, og der var ingen tvivl om, at Frederik nød det i fulde drag, specielt sanglegene og sansegyngen var store hits.

Sidenhen er det blevet en større og større fornøjelse for hver gang vi tager af sted, Frederik deltager gladelig i aktiviteterne, og er blevet rigtig god til at sige fra med det samme, såfremt det ikke passer ham, hvilket jo er skønt som mor, da man så har en chance for at handle på det med det samme, og på den måde undgå de sene efterreaktioner. Derudover er ingen tvivl om, at stimulastikken har medvirket, at Frederik i dag meget bedre kan håndtere flere mennesker i samme rum, hvor han førhen blev meget ked af det. Han er generelt blevet en meget gladere og udadvendt dreng, og så er det jo skønt at få en masse inspiration man kan tage med hjem.

Vi glæder os meget til at starte til stimulastik igen efter sommerferien.